Rizoto tak trošku inak. Sprav si rýchly obed, ktorý je nabitý všetkým potrebným

Rizoto tak trošku inak. Sprav si rýchly obed, ktorý je nabitý všetkým potrebným

Simona Malková02.06.2022

Slovenská ryža (alebo orzo) je druh drobnej cestoviny, veľmi podobnej ryži. Dnešným receptom je teda hubovo-kuracie rizoto, no z cestoviny. Výhodou je oveľa rýchlejšia príprava a obmena do jedálničku sa taktiež vždy hodí. Naše "cestovinové rizoto" je krásne krémové, sýte a ako už je na Fitclane zvykom - veľmi jednoduché na prípravu. Do rizota môžeš pridať aj zeleninu podľa chuti, skvelý by bol baby špenát alebo hrášok.

INGREDIENCIE

300 g slovenskej ryže (orza)

300 g kuracích pŕs

250 g šampiňónov

60 g parmezánu

350-400 ml zeleninového/kuracieho vývaru

1 väčšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 a ½ PL olivového oleja

1 väčšia hrsť petržlenovej vňate

Soľ a mleté korenie podľa chuti

undefined

POSTUP

Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme a orestujeme v hlbšej panvici na 1 PL olivového oleja, cca 4-5 minút. Hotové mäsko aj so šťavou zatiaľ odložíme bokom. Do panvice vlejeme zvyšný olej a opražíme na ňom cibuľku dosklovita. Pridáme k nej nadrobno nasekaný cesnak, šampiňóny nakrájané na tenké plátky a všetko spolu krátko opečieme. Ďalej pridáme do panvice orzo, premiešame ho s ostatnými ingredienciami a zalejeme vývarom. Keď je orzo takmer hotové a vsiaklo väčšinu vývaru, pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán a nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Rizoto na záver dochutíme soľou, korením a prípadne ešte podlejeme vývarom (nemalo by byť suché) a môžeme podávať. Rizoto zo slovenskej ryže podávame ešte teplé, môžeme ho dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

undefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3

Kalórie: 609

Bielkoviny: 38 g

Sacharidy: 82 g

Tuky: 15 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk