Toto jedlo si skrátka musíš zamilovať. Šťavnaté kuracie mäsko, zelenina, kyslé kukuričné klásky, chrumkavé kešu orechy a sladko-kyslá omáčka sľubuje gurmánsky zážitok. Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla, keďže aj zelenina aj mäsko je hotové v priebehu niekoľkých minút. Kuracie mäso môžeš zameniť aj za tofu, prípadne tempeh. Poďme sa do toho teda pustiť.
INGREDIENCIE
400 g kuracích pŕs 150 g cukety 80 g červenej papriky 190 g kukuričných kláskov 2 jarné cibuľky 50 g kešu orieškov 1 PL olivového oleja soľ, chilli a mleté čierne korenie podľa chuti
na omáčku:
30 ml sójovej omáčky 20 g medu 10 ml ryžového octu 1 ČL (5 g) kukuričného škrobu
POSTUP
Najskôr opečieme kešu orechy dozlatista na suchej panvici. Po opečení ich odložíme bokom - budeme ich potrebovať neskôr. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a krátko opečieme na panvici na 1/2 PL olivového oleja. Mäsko so šťavou taktiež odložíme bokom. Panvicu utrieme dosucha, potrieme ju zvyšnou 1/2 PL olivového oleja a opečieme na nej papriku, cuketu a kukuričné klásky nakrájané na menšie kúsky. Zeleninu následne podlejeme troškou vody a necháme ju pod pokrievkou podusiť domäkka cca 5-10 minút. Medzitým si pripravíme omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií. Omáčku a mäso so šťavou pridáme k zelenine, všetko dôkladne premiešame a povaríme až do zhustnutia omáčky. Ak by sa nám zdá omáčky málo, môžeme priliať ešte trošku vody. Na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečené kešu orechy, chilli, podľa potreby dochutíme soľou a korením a jedlo odstavíme z plameňa. Sladko-kyslé kura podávame s ryžou, jarnou cibuľkou a sladkou chilli omáčkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva nám vyjdú 3
Kalórie: 355 Bielkoviny: 38 g Sacharidy: 19 g Tuky: 14 g