Klasika od babičky na nutrične hodnotnejší spôsob? Žiaden problém. Sezóna jahôd je v plnom prúde a toto je skvelý spôsob, ako ich využiť. Len zopár základných ingrediencií a za chvíľu máš prichystanú riadnu dobrotu. Chutia skvele a v jednej porcii sa skrýva až 25 g bielkovín. Podávať ich môžeš podľa svojej chuti, my sme knedličky posypali makom, no skvelé sú aj s orechmi alebo hrudkovým tvarohom.
INGREDIENCIE
250 g jemného odtučneného tvarohu
100 g ovsenej múky (pomleté vločky)
1 vajíčko
štipka stévie (ľubovoľného sladidla)
100 g čerstvých jahôd
POSTUP
Tvaroh zmiešame s ovsenou múkou, vajíčkom a dosladíme. Navlhčenými rukami vytvoríme 'placku' do ktorej vložíme jahodu a v dlaniach zaguľatíme do tvaru knedličiek. Knedličky varíme vo vriacej vode, až dokiaľ nevyplávajú na povrch. Podávame ich s čerstvými jahodami posypané makom, orechmi alebo tvarohom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
( na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2)
Kalórie: 316
Bielkoviny: 25 g
Sacharidy: 43 g (z toho vláknina 4 g)
Tuky: 7 g