Stačí naukladať ingrediencie na plech, rúra sa postará o všetko ostatné. Kuracie stehná so zemiakmi, špargľou, cibuľkou a hráškom sú skvelým jedlom s minimom námahy, ktoré jednoznačne musíš skúsiť. Citrón dodá jedlu perfektnú chuť, zelenina aj mäsko pustí počas pečenia šťavu...skrátka, máš sa na čo tešiť.
INGREDIENCIE
4 kuracie stehná (s kožou aj kosťou)
700 g baby zemiakov
300 g zelenej špargle
100 g mrazeného hrášku
1 červená cibuľa
1 citrón
25 ml olivového oleja
10 ml citrónovej šťavy
10 g medu
Soľ
Mleté čierne korenie
POSTUP
Zemiaky poriadne umyjeme, rozkrájame na menšie časti a premiešame so soľou, mletým čiernym korením a 15 ml oleja. K zemiakom pridáme cibuľu nakrájanú na štvrtinky a zeleninu preložíme na menší plech. Kuracie stehná z oboch strán osolíme, okoreníme, uložíme ich na zemiaky a potrieme ich zvyšným olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a tekutým medom. Na stehná rozložíme plátky citrónu, plech zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút pri teplote 200°C. Následne alobal odložíme a stehná pečieme ďalších 20 minút. Na záver na plech pridáme zelenú špargľu, (z ktorej odlomíme drevnaté konce), mrazený hrášok a všetko spolu pečieme ešte 10-15 minút.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 598
Bielkoviny: 55 g
Sacharidy: 40 g
Tuky: 23 g