Slivkové gule, ovocné knedličky.. Všetci dobre vieme o akú pochúťku ide. Dnes si ukážeme ako túto klasiku pozmeniť, aby si ju mohli vychutnať aj milovníci zdravého životného štýlu. Postačí nám zopár ingrediencií a skvelý obed či olovrant je zaručený. Naša verzia obsahuje pomerne slušné množstvo bielkovín a len minimum tuku. Poďme sa teda pustiť do prípravy.
INGREDIENCIE
250 g hrudkového tvarohu (použila som odtučnený)
100 g mletých ovsených vločiek
1 vajíčko
3 PL vody (približne)
stévia (sladidlo podľa chuti)
troška vanilkovej arómy/extraktu slivky
POSTUP
Tvaroh zmiešame s vločkami a vajíčkom. Pridáme troška vanilkovej arómy a dosladíme podľa chuti. Vodu prilievame podľa konzistencie, cesto by malo byť mierne lepivé. Slivky si vykôstkujeme, pozor však, aby sme ich neprerezali. Navlhčenými rukami z cesta formujeme malé placky, do ktorých vložíme slivku a vytvoríme guličku. Guličky varíme vo vriacej vode. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové. Podávame ich s makom, tvarohom alebo poliate javorovým sirupom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 porciu (z tohto množstvo vyjdú 2)
Kalórie: 396
Bielkoviny: 32 g
Sacharidy: 55 g (z toho vláknina 14 g)
Tuky: 7 g
Ak sa ti príprava podarí, nezabudni nás označiť na Instagrame alebo použiť hashtag #fitclan