Náš sexy pudingáč v čokoládovej verzii zožal veľký úspech, takže sme si pripravili niečo podobné, no v sviežej letnej verzii s čučoriedkami. Tenučké a chrumkavé cesto, krémová náplň a šťavnaté čučoriedky tvoria kombináciu, ktorú naozaj musíš skúsiť. Sladidlo je na tebe, my sme vsadili na klasický cukor, no kľudne použi xylitol či stéviu. Ovocie môžeš taktiež obmieňať, tart bude perfektný aj s malinami či ríbezľami.
INGREDIENCIE
Korpus
150 g špaldovej múky
60 g masla
30 ml studenej vody
30 g cukru
Náplň
250 g jemného polotučného tvarohu
1 balíček pudingového prášku
200 ml vody
200 ml mliek
Ľubovoľné sladidlo podľa chuti (použili sme 60 g trstinového cukru)
150 g čučoriedok
2 g agaru
POSTUP
Najskôr si pripravíme cesto. Špaldovú múku ručne zmiešame s cukrom a natenko nakrájaným maslom izbovej teploty. Následne prilejeme vodu a vypracujeme pevné nelepivé cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke približne polhodinu. Vychladené cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu a preložíme ho do vymastenej koláčovej formy (priemer 24 cm). Cesto popicháme vidličkou a pečieme ho pri teplote 180°C cca 20 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Pudingový prášok zmiešame s mliekom, vodou, cukrom a agarom a uvaríme ho do zhustnutia. Následne do horúceho pudingu vmiešame tvaroh. Na predpečené cesto naukladáme čučoriedky a zalejeme ich náplňou. Tart necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Pri podávaní ho môžeme preliať horúcimi čučoriedkami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 184 Bielkoviny: 5 g Sacharidy: 27 g Tuky: 7 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan
Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.