Chladnejšie jesenné počasie si skrátka žiada hrejivé a sýte polievky. Táto plnohodnotne zastúpi aj hlavné jedlo, je hustá, sýta a nechýba v nej zelenina, mäsko a ani rezance. Základ polievky tvorí zmes cesnaku, zázvoru, koriandru a chilli, ktorá dodá polievke šmrnc. Poď sa teda pustiť do varenia, príprava je jednoduchá a rozhodne si pochutíš.
INGREDIENCIE
2 l kuracieho/zeleninového vývaru
350 g kuracích pŕs
180 g instantných rezancov
120 g mrazeného hrášku
2 petržleny
3 mrkvy
3 jarné cibuľky
1 hrsť koriandra/petržlenovej vňate
2 PL repkového oleja
3 strúčiky cesnaku
5 cm kúsok zázvoru
šťava z ½ citróna
čerstvé/sušené chilli podľa chuti
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme osolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na tenké plátky. Pridáme najemno nakrájané chilli, zázvor, cesnak, bielu časť jarnej cibuľky a stonky koriandra/petržlenovej vňate a za občasného miešania ich necháme rozvoňať. Ďalej pridáme aj nadrobno nakrájaný petržlen a mrkvu a všetko zalejeme vývarom. Polievku povaríme do zmäknutia zeleniny, cca 20 minút. Na záver do nej pridáme mrazený hrášok, nadrobno nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky a dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Polievku podávame s uvarenými instantnými rezancami a čerstvým koriandrom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu ich vyjde 5
Kalórie: 294
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 38 g
Tuky: 6 g