Šúľance sú skrátka slovenská klasika. Ideálne s kopou masla a cukru, však? Čo však zachovať ich chuť, no pridať tam aj nejaké tie bielkoviny? S naším jednoduchým receptom to nie je problém. Skús naše tvarohové šúľance. Ver, že chutiť budú nielen fitness nadšencom. Posýpka už je čisto v tvojej réžii, záležiac od toho, koľko chceš investovať kalórií a na čo máš chuť. My sme si pochutili na maku, masle a brezovom cukre. Trošku masla ťa nezabije, neboj. Samozrejme, daj si to, čo ti pasuje do tvojho jedálnička.
INGREDIENCIE
250 g hrudkovitého tvarohu
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 vajíčko
trošku stévie (môžeme aj vynechať)
Posýpka podľa chuti
mletý mak/mleté orechymaslocukor/brezový cukor/javorový sirup
POSTUP
Tvaroh poriadne rozmiešame s vajíčkom (ideálne vidličkou). Ďalej prisypeme múku a stéviu podľa chuti. Malo by nám vzniknúť nelepivé cesto. Z cesta vytvoríme valec (alebo dva), z ktorých odkrajujeme malé kúsky a následne z nich tvarujeme šúľance. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu sú hotové.Šúľance podávame s posýpkou podľa chuti. My sme použili mletý mak, maslo a brezový cukor.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu bez posýpky (z celkového množstva vyjdú 2 porcie)
Kalórie: 353
Bielkoviny: 31 g
Sacharidy: 43 g (z toho vláknina 3 g)
Tuky: 6 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan