Tvoj nový najobľúbenejší letný koláč - tvaroháč s marhuľami a ovseno-mandľovou posýpkou. Koláčik má poriadnu vrstvu tvarohu, takže sa môže pochváliť 6 g bielkovín na kúsok. Marhule ho príjemne osviežia a posýpka na takomto koláčiku rozhodne nemôže chýbať. Budeš potrebovať len bežné ingrediencie a asi 20-25 minút času, tak sa do toho poď hneď pustiť.
INGREDIENCIE
Na cesto:
100 g celozrnnej špaldovej múky
40 g masla
20 g trstinového cukru
1 vajce
1 ČL kypriaceho prášku
Na tvarohovú náplň:
250 g hrudkového tvarohu
140 g odtučneného gréckeho jogurtu
70 g trstinového cukru
20 g vanilkového pudingového prášku
Na posýpku:
15 g celých ovsených vločiek
15 g celozrnnej špaldovej múky
15 g trstinového cukru
15 g mandľových plátkov
15 g masla
Na dokončenie:
500 g zrelých marhúľ
POSTUP
Múku premiešame s cukrom a kypriacim práškom, pridáme vajce, maslo a vypracujeme pevné, mierne lepivé cesto. Ak by sa cesto príliš lepilo, prisypeme ešte trošku múky. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke 30 minút.
Medzitým si pripravíme náplň vymiešaním tvarohu s jogurtom, cukrom a pudingovým práškom. Na posýpku prstami premiešame vločky s múkou, cukrom, mandľovými plátkami a na záver aj maslom. Marhule vykôstkujeme a rozkrájame na štvrtinky.
Odležané cesto vtlačíme na dno plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme tvarohovú náplň, na ňu rozložíme marhule a všetko zasypeme pripravenou posýpkou. Koláčik pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C a pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 16 kúskov
Kalórie: 130
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 4 g