Ako od babičky! Šťavnaté marhuľky, kopec bielkovín a lahodný vanilkový krém. Gule sa väčšinou hojne polievajú maslom, no chutná verzia sa dá vykúzliť aj bez neho. S cestom sa veľmi dobre pracuje, keďže sa nelepí a pekne drží pokope. Krém môžeš pokojne zvoliť aj čokoládový alebo kokosový, záleží len na tom, aký puding si vyberieš.
INGREDIENCIE
Na gule
50 g ovesnej múky (pomletých vločiek)
50 g špaldovej krupice
250 g hrudkového tvarohu
troška stévie
10 malých marhúľ
Na krém
20 g pudingového prášku sladidlo podľa chuti (stévia, cukor, xylitol..) 300 ml mlieka
POSTUP
Tvaroh popučíme vidličkou a zmiešame so stéviou. Pridáme ovsenú múku, krupicu a rukami vypracujeme lepivé cesto. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a osušíme. Z cesta si vytvoríme malú placku, do ktorej marhuľu zabalíme a vytvoríme guľu. Gule varíme vo vriacej vode, až dokiaľ nevyplávajú na hladinu. Pudingový prášok zmiešame so sladidlom a mliekom (ideálne v shakeri) a uvaríme do zhustnutia. Gule podávame s pudingovým krémom, čerstvými marhuľami a prípadne zľahka posypané mletým cukrom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 2
Kalórie: 484
Bielkoviny: 35 g
Sacharidy: 70 g (z toho vláknina 6 g)
Tuky: 8 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan
Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.