Úžasne krémový Ferrero cheesecake, s ktorým zaboduješ! 11 g bielkovín v kúsku tiež oceníš (Recept)

Úžasne krémový Ferrero cheesecake, s ktorým zaboduješ! 11 g bielkovín v kúsku tiež oceníš (Recept)

Simona Malková30.05.2019

Je vlastne niekto, kto nemiluje cheesecake? Tento Ferrero z Fitclan kuchyne si zamiluješ. Hravo môže konkurovať tým z kaviarne, ktoré obsahujú množstvo cukru a tuku z mascarpone. Ten náš ťa nielenže uspokojí po chuťovej stránke, ale doručí ti aj 11 g bielkovín v jednom kúsku. Tentokrát sme volili polotučný tvaroh, no keď chceš ušetriť kalórie a tuky vo svojom dennom príjme, môžeš skúsiť nízkotučný. U tohto cheesecaku však polotučným alebo tučným dosiahneš oveľa chutnejšiu a krémovejšiu konzistenciu. Lieskovce do polevy odporúčame opražiť, aby v čokoláde príjemne chrumkali. Poďme na to.

INGREDIENCIE

korpus

80 g ovsených vločiek
40 g lieskových orieškov
30 g arašidového/lieskového/mandľového masla
voda podľa potreby (20 ml)
sladidlo podľa chuti (stačí troška stévie)

náplň

500 g jemného polotučného tvarohu
140 g čokoládového gréckeho jogurtu
2 vajíčka sladidlo podľa chuti (použili sme xylitol a stéviu)
1/2 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)

poleva

30 g lieskovcov
80 g horkej čokolády
80 g kokosového mlieka (tuhá časť z konzervy)

POSTUP

Vločky a lieskovce na korpus rozmixujeme na múku. Pridáme stéviu, arašidové maslo a vodu podľa potreby. Malo by nám vzniknúť tuhé cesto, ktoré vtlačíme na dno tortovej formy (priemer 20 cm). Tvarohy zmiešame s jogurtom a dohladka vymiešame s vajíčkami. Prilejeme vanilkový extrakt a dosladíme podľa chuti. Náplň nalejeme na korpus a pečieme 20 minút pri teplote 180°C. Následne teplotu znížime a pečieme ešte približne 40 minút pri teplote 160°C. Medzitým lieskovce nasucho opražíme na panvici (alebo krátko upečieme v trúbe), aby sme z nich odstránili hnedú šupku. Nakrájame ich na maličké kúsky, alebo ich rozmixujeme. Tuhú časť z kokosového mlieka dáme do malého hrnca a pomaly ho privedieme k varu. Mlieko nalejeme na nalámanú čokoládu a necháme minútku postáť. Potom zmes vymiešame dohladka a prisypeme do nej lieskovce. Polevu nalejeme na cheesecake (nie úplne horúci) a dáme stuhnúť do chladničky, ideálne na pár hodín.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, cheesecake rozkrájame na 10 častí)

Kalórie: 231
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 21 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 13 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan

Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk