Aj šalát môže byť sýty a chutný, len doň treba použiť aj iné ingrediencie ako zeleninu. Hlavnými ingredienciami toho nášho sú quinoa a cícer, no príjemne ho osviežuje granátové jablko (čím viac, tým lepšie), feta, zálievka a čerstvá mäta. Dôležité sú taktiež orechy, ktoré dodajú šalátu chrumkavosť. Šalát chutí najlepšie ešte čerstvý, dozdobený extra dávkou čerstvej mäty a nadrobenej fety.
INGREDIENCIE
200 g quinoi
100 g cíceru (alebo 1 konzerva cíceru)
80 g fety
1 veľké granátové jablko
60 g rukoly
2 hrste čerstvej mäty
50 g mandlí
1 ČL údenej papriky
soľ 1
ČL olivového oleja
na zálievku
30 ml olivového oleja
šťava z 1 citrónu
25 g medu
1-2 ČL dijonskej horčice
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP
Quinou uvaríme v osolenej vode podľa návodu, cícer uvaríme domäkka (ak používame ten z konzervy, varenie cíceru vynechávame). Uvarený a osušený cícer zmiešame s údenou paprikou, troškou soli a krátko ho opečieme na olivovom oleji. Mandle opečieme na panvici nasucho, granátové jablko rozrežeme na polovicu a povyberáme z neho jadierka. Zálievku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú quinou, opečený cícer, nasekané mandle, granátové jablko, rukolu, nasekanú mätu a pripravenú zálievku. Na záver do šalátu vmiešame nadrobenú fetu a šalát prípadne dochutíme podľa chuti. Quinoový šalát môžeme hneď podávať.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 495
Bielkoviny: 18 g
Sacharidy: 58 g
Tuky: 22 g