Wrapy s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a len s jedinou hlavnou ingredienciou - predstavujeme wrapy z červenej šošovice. Šošovicové wrapy sú prirodzene bezlepkové, takže potešíme aj celiatikov. Jedinou povinnou ingredienciou je rozpolená červená šošovica (šošovica vcelku by potrebovala oveľa viac času na zmäknutie) a voda.
Výber korenín, byliniek a náplne je úplne v tvojej réžií, my sme ich pripravili naslano a vegan-friendly. Povinnou výbavou pri príprave je aj nepriľnavá panvica, bezlepkové cestá sú rozhodne ťažšie na manipuláciu a rozhodne ich neskúšaj pripravovať na panvici po babičke.
Niekedy je fajn voľba kupovaný kvalitný wrap, napr. ten z Aktinu, ale určite vyskúšaj takúto alternatívnu domácu verziu.
INGREDIENCIE
150 g rozpolenej červenej šošovice
350 ml vody
Soľ podľa chuti
½ ČL údenej papriky
½ ČL sušeného tymianu
Olivový olej na opečenie
Na náplň (voliteľné):
Šalát podľa chuti
Opečené tofu
Avokádo
Biely jogurt (môže byť aj rastlinný)
Chilli omáčka
Klíčky
Limetka
POSTUP
Šošovicu dôkladne prepláchneme, v miske ju zalejeme čistou vodou a necháme ju zmäknúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Šošovicu následne rozmixujeme tyčovým mixérom aj s vodou, v ktorej sme ju namáčali. Vzniknuté cesto bude hustejšie ako klasické palacinkové. Do cesta vmiešame údenú papriku, sušený tymian a soľ podľa chuti. Wrapy opekáme na nepriľnavej panvici potretej troškou oleja. Odporúčame tvarovať skôr menší rozmer wrapov, s väčšími sa ťažšie pracuje a môžu sa lámať. Hotové wrapy naplníme podľa chuti a zavinieme buď ako palacinku, alebo len preložíme z bokov do stredu.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 wrap bez náplne, z celkového množstva ich vyjde 6
Kalórie: 98
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 1 g