Existuje nespočetné množstvo ľudí, ktorí majú ovsenú kašu vo svojom jedálničku zakomponovanú na dennej báze. No existuje aj kvantum tých, ktorí ešte neskúsili túto dobrotu zapekanú. Pritom postup je veľmi jednoduchý a kaša dostane nový šmrnc. Samozrejme, nie, žeby cukor, múka a olej predstavoval smrť a absolútne zlo, ale pre množstvo bežných fanúšikov zdravého životného štýlu sú to faktory, ktoré zohľadňujú. Niekedy síce až príliš a zbytočne, ignorujúc iné, oveľa dôležitejšie faktory, ale to je dôvod, prečo sme ich zakomponovali do nadpisu. Tak či onak, z tohto ľahkého receptu nám nakoniec vznikne dobrota plná bielkovín, vlákniny a tukov najmä z kakaa a mandlí. Poďme na to!
INGREDIENCIE
80 g jemných ovsených vločiek
1 stredne veľký banán
1 vajíčko
1 odmerka čokoládového proteínu
100 ml mlieka
1 PL holandského kakaa
1 ČL chia semienok
1 ČL prášku do pečiva
sladidlo podľa chuti (ak máte radi sladšie alebo nepoužívate proteín)
hrsť mandlí
POSTUP
Banán si ošúpeme a vidličkou ho rozmačkáme na kašu. Pridáme k nemu vajíčko, mlieko a poriadne premiešame. V druhej miske si zmiešame vločky, kakao, proteín, chia semienka a prášok do pečiva. Vajíčkovú zmes vlejeme k vločkám, pridáme nasekané mandle a premiešame. Kašu vlejeme do 2 zapekacích misiek, posypeme plátkami mandlí a pečieme 25 minút na 200°C. Kašu môžeme podávať s ovocím, jogurtom, no výborná je aj samotná. Podávame teplé.
NUTRIČNÉ HODNOTY - na 1 porciu, z tohto množstva nám vyjdu 2 porcie)
Kalórie: 389
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 46 g (z toho vláknina 12 g)
Tuky: 11 g
Ak sa ti príprava podarí, nezabudni nás označiť na Instagrame alebo použiť hashtag #fitclan