Zeleninu by sme mali jesť vo veľkých množstvách, no surová vie byť často fádna a bez chuti. Stačí ju však zapiecť s vajíčkom a syrom a hneď je z nej chutné jedlo. Využili sme nízkokalorickú cuketu a tekvicu, takže si naozaj môžeš dopriať veľký objem jedla, ktoré ťa zasýti. Syr použi aký máš rád, fajn by bola aj mozzarella. Zapečená zeleninka chutí super aj o pár dní, takže je z nej ideálne jedlo do krabičky. Ak chceš zvýšiť podiel bielkovín v tomto jedle, kľudne si tento recept dopraj spoločne s kuracím mäsom či nejakým rastlinným zdrojom bielkovín. Je to na tebe.
INGREDIENCIE
500 g cukety
500 g tekvice hokkaido
4 vajíčka
80 g parmezánu
stredne veľká cibuľa
1 ČL sušenej bazalky
1 ČL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
Cuketu pokrájame na kocky. Tekvicu prerežeme, vydlabeme jadierka a taktiež ju nakrájame na kocky. Nie je potrebné ju šúpať. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme ju k cukete a tekvici spolu s bazalkou a poriadne premiešame. Vajíčka rozšľaháme vidličkou so soľou a korením. Zeleninu preložíme do zapekacej misky, zľahka ju osolíme a vylejeme na ňu vajíčka. Navrch nastrúhame parmezán a dáme piecť do rúry pri teplote 180°C na približne 30 minút (alebo dokiaľ parmezán nezozlátne). Zeleninu môžeme podávať buď samostatne alebo ako prílohu k mäsu.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3 väčšie porcie
Kalórie: 365
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 28 g (z toho vláknina 6 g)
Tuky: 18 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan