Dosť bielkovín a super chuť! Priprav si naše placky (Recept)

Dosť bielkovín a super chuť! Priprav si naše placky (Recept)

Simona Malková08.08.2022

Chutné placky plné zeleniny a vďaka šošovici a syru aj bielkovín. To sú naše karfiolovo-šošovicové placky. Dajú sa jednoducho prispôsobiť aktuálnym zásobám v chladničke, keďže môžeme použiť rôzne druhy syrov (alebo syr naopak úplne vynechať), či experimentovať s rôznymi druhmi byliniek, prípadne listovej zeleniny. Poďme sa pustiť do prípravy - najlepšie sú ešte teplé, no pochutíš si na nich aj na druhý deň z krabičky v práci. 

INGREDIENCIE

1 menší karfiol (cca 600 g bez listov)

75 g červenej šošovice

2 vajíčka

60 g strúhanky + 20 g na obaľovanie

40 g strúhaného parmezánu

1 väčšia hrsť čerstvej petržlenovej vňate

1 PL olivového oleja

1 ČL mletej papriky

1 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenie 

na podávanie:

varené zemiaky 

ľubovoľný dressing

undefined

POSTUP

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme ho v osolenej vode (nemal by sa však rozpadať). Karfiol vyberieme z vody, zľahka ho osušíme papierovými utierkami a pučidlom na zemiaky ho rozmačkáme. Červenú šošovicu taktiež uvaríme domäkka (môžeme využiť ešte vriacu vodu, v ktorej sa varil karfiol). Uvarenú šošovicu scedíme a v sitku z nej lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu.

Šošovicu s karfiolom zmiešame vo väčšej mise s vajíčkami, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, mletým čiernym korením a mletou paprikou. Na záver do zmesi vmiešame strúhanku a rukami vytvarujeme menšie placky - ak by bola zmes príliš mokrá/zle by sa z nej tvarovali placky, pridáme viac strúhanky.

Placky na záver zľahka obalíme v strúhanke, a na panvici potretej olivovým olejom ich opečieme dozlatista z oboch strán. Podávame ich ešte teplé s varenými zemiakmi a ľubovoľným dressingom.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjde 3 porcie

Kalórie: 365

Bielkoviny: 23 g

Sacharidy: 38 g

Tuky: 12 g 

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk