Všetko zmiešať, opiecť dozlatista a chutný obed či večera je hotová. Kukuričné placky chutia najlepšie hneď po upečení, vďaka roztekajúcemu sa syru. Môžeš použiť klasický eidam, goudu, no neboj sa siahnuť aj po parmezáne (v tom prípade však trošku opatrnejšie so soľou). Placky môžeš vyjedať len tak samotné, alebo k nim pridaj šalát z čerstvej zeleniny, avokádo a jogurtový dip.
INGREDIENCIE
100 g celozrnnej špaldovej múky
2 vajíčka
1 veľká konzerva kukurice (280 g)
100 g cukety
50 g tvrdého syru
60 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1/4 ČL chilli
1 ČL sušeného tymianu
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
1/2 PL olivového oleja
POSTUP
Kukuricu prepláchneme, osušíme a zmiešame ju s vajíčkami, múkou, pretlačeným cesnakom, nahrubo nastrúhaným syrom, najemno nastrúhanou a vyžmýkanou cuketou, všetkými koreninami a mliekom. Do cesta na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Z cesta lyžicou tvarujeme väčšie placky, ktoré opekáme na olivovom oleji dozlatista. Placky podávame ešte teplé so zeleninou a jogurtovým dipom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 510
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 72 g
Tuky: 13 g