Spravíš si z nich domáci burger? Vychutnáš len tak samotné v krabičke, ktorú si so sebou vezmeš do práce alebo školy? Alebo ich zneškodníš hneď po upečení, ešte horúce s roztekajúcim sa syrom? Je to na tebe, no máme tu veľmi chutné jedlo, na ktoré ti stačia základné ingrediencie. Dominujú v nich bielkoviny, vďaka zemiakom obsahujú i sacharidy a vajíčko so syrom ti doručia menší podiel tukov. Pridaj k nim porciu zeleniny a o ideálne jedlo máš naozaj postarané.
INGREDIENCIE
120 g tuniaka
1 stredne veľký zemiak (180 g)
100 g fazule z konzervy
1 vajíčko
30 g parmezánu
40 g ľubovoľnej múky (špaldová, cícerová, ovsená)
hrsť bazalky
stredne veľká cibuľa (100 g)
2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté korenie, vegeta, sušená bazalka podľa chuti
POSTUP
Zemiak ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. K uvareným zemiakom pridáme fazuľu, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, bazalku a vajíčko. Všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Ďalej do zmesi vmiešame nastrúhaný parmezán, tuniaka, múku a koreniny podľa chuti. Zo zmesi tvarujeme lyžicou placky, ktoré opekáme na rozohriatej panvici, cca 2 minúty z každej strany. Ak nemáme nepriľnavú panvicu, vymastíme ju trochou olivového oleja. Placky podávame ešte teplé s čerstvou zeleninou a prípade dressingom podľa chuti.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2)
Kalórie: 371
Bielkoviny: 31 g
Sacharidy: 41 g ( z toho vláknina 5 g)
Tuky: 9 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan