S týmto koláčom pri jednom kúsku asi neskončíš. Pistáciové cheesecake rezy sú lahodné, krémové a ich príprava je navyše rýchla a jednoduchá. Pistácie a pistáciové maslo samozrejme môžeš nahradiť inými orechmi, napríklad arašidmi, či kešu. Jeden kúsok ťa poteší až 6 g bielkovín a ak by si si ich chcel pripraviť s menším obsahom tuku (a teda samozrejme aj kalórií), odporúčame namiesto klasického krémového syru použiť krémový syr light.
INGREDIENCIE
Na korpus:
120 g ovsených vločiek
60 g lúpaných a nesolených pistácií
40 g masla izbovej teploty
30 ml medu
Na náplň:
350 g krémového syra
250 g jemného odtučneného tvarohu
1 vajce
70 g trstinového cukru
40 g pistáciového masla
1 ČL vanilkového extraktu
Na servírovanie:
Nasekané pistácie
Pistáciové maslo
POSTUP
Ovsené vločky a pistácie rozmixujeme a ručne ich premiešame s tekutým medom a kúskami masla. Vzniknutú zmes vtlačíme na dno malého plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
Krémový syr, tvaroh, vajce a pistáciové maslo dôkladne vymiešame. Na záver vmiešame cukor, vanilkový extrakt a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený korpus. Cheesecake rezy pečieme 15 minút pri teplote 180°C, následne teplotu znížime na 160°C a pečieme ďalších 30 minút. Cheesecake rezy necháme pred krájaním úplne vychladnúť a podávame ich dozdobené nasekanými pistáciami a pistáciovým maslom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 16 kúskov
Kalórie: 173
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 11 g