Tipov na rýchle obedy nie je nikdy dosť. Obľúbenú smotanovú omáčku sme poupravili pridaním ricotty a použitím menej percentnej smotany. Namiesto gnocchi môžeš použiť aj ľubovoľné cestoviny a druhy zeleniny pokojne prispôsob aktuálnym zásobám. Jedlo chutí jednoznačne najlepšie čerstvo uvarené, do práce do krabičky zvoľ predsa len iný z našich receptov. Obed je na stole do 20 minút, tak sa do toho poďme pustiť.
INGREDIENCIE
1 balenie gnocchi (500 g)
200 g brokolice
50 g baby špenátu
150 g ricotty
100 ml 10% smotany na varenie
3 strúčiky cesnaku
30 g parmezánu
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
pol hrste čerstvej bazalky
1/2 PL olivového oleja
POSTUP
Gnocchi uvaríme vo vriacej vode domäkka (cca 3 minúty), brokolicu rozoberieme na ružičky a sparíme ju nad parou takmer domäkka. Gnocchi scedíme a krátko ich ešte opečieme na olivovom oleji. Ku gnocchi ďalej pridáme pretlačený cesnak, krátko osmažíme a pridáme sparenú brokolicu nakrájanú na menšie kúsky, baby špenát, ricottu a smotanu na varenie. Všetko dôkladne premiešame, na záver pridáme parmezán, nasekanú bazalku a podľa chuti osolíme, okoreníme necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Gnocchi podávame ešte teplé.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 572
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 83 g
Tuky: 13 g