Sýta polievka plná zeleniny a strukovín - predstavujeme ti polievku minestrone! Klasická verzia obsahuje aj rajčiny, mrkvu či zemiaky, no my sme zvolili menej tradičné prevedenie. Zeleninu môžeš pravdaže obmeniť podľa tvojich chutí, odporúčame pridať napríklad stopkový zeler, zelené fazuľky alebo cuketu. Pri podávaní nezabudnudni na parmezán, ktorý polievke dodá výraznejšiu chuť a aj nejaké tie bielkoviny.
INGREDIENCIE
1 konzerva maslových fazúľ (240 g)
1 brokolica
150 g (mrazeného) hrášku
80 g menších cestovín
60 g baby špenátu
1 pór
1,6 l zeleninového vývaru
2 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
1 ČL sušenej bazalky
1 ČL sušeného oregana
šťava z ½ citróna
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie:
strúhaný parmezán
čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať...)
POSTUP
Vo väčšom hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný pór. Pridáme sušené oregano, bazalku, cesnak nakrájaný na plátky a všetko ešte krátko opečieme. Hlúbik brokolice nakrájame na kocky a pridáme ho do hrnca. Pridáme prepláchnuté a scedené fazule, vývar, soľ a polievku privedieme k varu.
Do vriacej polievky pridáme cestoviny, mrazený hrášok, ružičky brokolice a polievku varíme, až kým sú cestoviny al dente. Na záver do nej pridáme baby špenát a ochutíme ju mletým čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou. Minestrone podávame posypanú strúhaným parmezánom a nasekanými bylinkami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu ich vyjde 6
Kalórie: 192
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 31 g
Tuky: 5 g