Tento recept je dôkazom toho, že na výborný koláčik nám postačí zopár aj (nutrične hodnotných) ingrediencií. Je tu sezóna šťavnatého hrozna, ktoré je v kombinácii s makom skutočnou lahôdkou. Mak je plný zdraviu prospešných tukov, železa, horčíka a vápnika. Obsahuje oveľa viac vápnika ako mlieko či mliečne výrobky. Pusťme sa teda do prípravy, ktorá nepotrvá dlhšie ako pár minút.
INGREDIENCIE
100 g ovsených vločiek
100 g celozrnnej špaldovej múky
50 g maku
150 g bieleho jogurtu
2 vajíčka
2 ČL prášku do pečiva
200 g čierneho hrozna
200 ml vody
sladidlo podľa chuti (použila som 3 PL medu)
POSTUP
V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem hrozna a osladíme podľa chuti. Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaným papierom na pečenie. Hrozno si umyjeme a posypeme ním vrch koláča. Pečieme 25 minút na 180°C.
NUTRIČNÉ HODNOTY - Na 1 kúsok (celý koláč som nakrájala na 12 kúskov)
Kalórie: 122
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 20 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 4 g
Ak sa ti príprava podarí, nezabudni nás označiť na Instagrame alebo použiť hashtag #fitclan