Mnohí si pod slovom šalát stále predstavujú len pomiešané kapustové listy so špenátom. Realita je však úplne iná a šalát vie byť aj chutným a plnohodnotným jedlom. Pri tom našom sme sa inšpirovali waldorfským šalátom, len namiesto majonézy sme využili biely jogurt a prihodili sme mäsko. Je ideálny ako ľahký obed či večera. Vďaka vysokému obsahu bielkovín aj zasýti a sladko-slaná kombinácia chutí skvele.
INGREDIENCIE
300 g kuracích pŕs
1 menšie jablko ( 150 g)
150 g stonkového zeleru
100 g hrozna
130 g bieleho jogurt
10 g dijonskej horčice
10 g javorového sirupu
soľ
mleté čierne korenie
troška olivového olej
vlašské orechy na posypanie
POSTUP
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, osolíme, okoreníme a opražíme na troške olivového oleja. Zeler, jablko a hrozno nakrájame a zmiešame s kuracími prsiami. Dressing si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s horčicou a javorovým sirupom. Podľa chuti ešte dochutíme soľou a korením a vmiešame do šalátu. Šalát necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke a podávame s nasekanými vlašskými orechmi.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2)
Kalórie: 362
Bielkoviny: 41 g
Sacharidy: 27 g (z toho vláknina 3 g)
Tuky: 9 g