Zapekaná cuketa so zemiakmi ako sýty a nízkokalorický obed či večera (Recept)

Zapekaná cuketa so zemiakmi ako sýty a nízkokalorický obed či večera (Recept)

Simona Malková15.09.2018

Jednoduchý, nízkokalorický a ideálny obed do krabičky. Sezóna cukety je v plnom prúde, a toto je skvelý spôsob na jej zúžitkovanie. Cuketa má málo kalórií a zemiaky veľmi dobre zasýtia. Nezabudli sme ani na bielkoviny v podobe vajíčok a syra, ktoré nám do receptu samozrejme doručia hlavne aj časť tukov. Pre vyšší obsah bielkovín kľudne môžeš prihodiť aj tvoju obľúbenú šunku alebo aj kuracie mäsko. Poďme teda na to.

INGREDIENCIE

500 g zemiakov
500 g cukety
3 vajíčka
125 g mozzarelly
1 menšia cibuľa
1 lyžica olivového oleja
 1 ČL sušenej bazalky
hrsť čerstvej bazalky
soľ + mleté čierne korenie

POSTUP

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska alebo mesiačiky. Cuketu nakrájame na rovnaké kolieska/mesiačiky a zmiešame so zemiakmi. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji dosklovita. Zatiaľ si rozšľaháme vajíčka so soľou, korením a bazalkou. Cibuľu pridáme k zemiakom, premiešame a celú zmes dáme do zapekacej misy. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C. Potom všetko zastrúhame mozzarellou a pečieme ďalších 15-20 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4)

Kalórie: 279
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 29 g (z toho vláknina 4 g)
Tuky: 12 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk